Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

martes, 27 de mayo de 2008


Associació Celiacs de Catalunya
Matilde Torralba,amiga personal i seguidora dels actes de
La Fita,va assistir com moltes més dones al reconeixement de
La Fita el dia en que el Consell Comarcal va incloure aquest espai a la Ruta del Romanticisme.

Ella es una dona amb molta empenta,i realment valuosa a l´hora de tirar endavant la tasca que suposa ser presidenta de l´ Associació Celíacs de Catalunya.Com moltes de les dones que encapçalen associacions , han patit en el seu entorn aquesta malaltia i ha fet que cooperes en la lluita de donar a conèixer les dificultats que molt sovint surten a l´ hora de diagnosticar una infermetat que afecta a molta població i que a més comporta un tipus d´ alimentació concreta.

e-mail de la citada associació , a on podeu adreçar-vos a....si voleu informacióAvui podeu llegir una informació relacionada amb aquesta Entitat a...


Hi ha 35.000 catalans que són celíacs i no ho saben


Redacció


Més de 35.000 persones que viuen a Catalunya són celíaques, pateixen intolerància al gluten, però no ho saben. Coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca, l'Associació Celíacs de Catalunya va demanar ahir a la Generalitat un esforç per detectar els milers de persones que tenen la malaltia però que encara no els ha estat diagnosticada. La solució podria ser incloure la prova de la celiaquia per defecte en les anàlisis de sang de qualsevol persona susceptible de patir-la.L'entitat ha proposat també al departament de Salut que s'inclogui de forma sistemàtica l'estudi de predisposició genètica als nounats i que es faci la prova de la celiaquia a tots els nens que tenen entre un any i un any i mig.La presidenta de l'associació, Matilde Torralba, va explicar que a moltes dones que han patit diversos avortaments i han seguit tractaments de fertilitat sense èxit, persones amb anèmia, problemes intestinals o anorèxia se'ls ha acabat diagnosticant la malaltia.


Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 40. Diumenge, 18 de maig del 2008


No hay comentarios: