Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

jueves, 13 de septiembre de 2012


11 de Setembre. “Catalunya, nou estat d’Europa”. Drets nacionals, drets socials, drets de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic
Desenvolupament - Drets dels Pobles
Més de milió i mig de persones varen omplir aquest 11 de Setembre els carrers de Barcelona tot reivindicant la independència sota el lema que recollia la pancarta de la capçalera  “Catalunya, nou estat d’Europa”. Ha estat, sens dubte la manifestació independentista més massiva i més contundent de la història de Catalunya.

des
Reproduïm les paraules de l'ANC, associació convocant de la marxa:
"L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol agrair al poble català la seva històrica resposta davant el crucial moment que està vivint el país. Aquest 11 de setembre ha marcat ja un punt de no retorn en el procés d'emancipació català al convertir-se en la major mobilització de la història del país sota el lema inequívocament independentista 'Catalunya nou Estat d'Europa'.
L'Assemblea vol remarcar de nou el caràcter històric i massiu de la Marxa del dia 11. Que el 25% de la població de Catalunya hagi omplert Barcelona amb un clam nítid; el d'assolir la independència per ser un nou Estat, sense que es produeixi cap incident, és una mostra inequívoca de la maduresa dels catalans. Una prova clara que la societat catalana està preparada per fer el pas.
Encarem un procés que requerirà l'empenta i la feina de tot el país. Seguim endavant, no ens aturarem fins a assolir la independència!" 
Recollim també les declaracions de la Fundació Maria Aurèlia Capmany que impliquen les dones: "Ahir, va parlar el poble, ara, com tothom diu, això s’haurà de gestionar de forma responsable i lluny de partidismes. Els sindicats tenen aquí un paper fonamental, en tant que agents socials importantíssims. Les dones tenim un paper central en tant que som el 52% de la població. Ara més que mai és l’hora de seguir avançant en els nostres drets!".
Llegiu l'article de La Independent: L' 11 de Setembre de 2012. Entrevista a dones de l'ANC

No hay comentarios: