Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

sábado, 21 de noviembre de 2009

M. Trives /Associació Dones La Fita

L'any 1993, l'ONU va reconèixer els drets de les dones com a drets humans i a L'any 1995, a la Conferència de Beijing de l'ONU, la violència de gènere es va considerar com a problema social. Son dates a tenir en compta a l´hora de revisar aquest llarg procés realitzat per sensibilitzar a la societat i als governs per crear mesures de contenció i aplicació de lleis que permeten jutjar per via penal o civil Les xarxes de dones feministes han treballat i molt en aquets anys i han aconseguit determinats objectius. Lleis en defensa i protecció avui dia aplicades ha suposat un llarg camí encara no resolt ja que tots els dies sorgeix una mort o una víctima de maltractes que sobta a la societat mentrestant lleguiex els diaris o escolta els mitjans d’informació. A tot arreu els grups de dones fan un crit en que la veu sigui escoltada. Seguim demanant mesures,respecte i vies per protegir i en defensa de la protecció de les agressions que pateixen encara. Es una feina en que la proximitat de la societat homes i dones cal reforçar per aconseguir els objectius de la seva exclusió en el panorama de la societat.
A les poblacions veïnes de Cubelles també aquets dies es convoquen actes,aneu-hi si no podeu participar a la vostra per termes horaris o de desplaçaments pel treball !

A Sitges....
Dia Internacional contra la Violència de GènereCelebració a Sitges del Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb estand informatiu, lectura de manifest, actuació musical i encesa d'espelmes.
11.00 a 20.00 hores: Estand informatiu del Centre Sitges Dona.
19.30 hores: Lectura del manifest del “Col·lectiu Dones d’Esglèsia” i lectura del manifest institucional, a càrrec del Dr. Jesús M. Cruzán i la sitgetana Loli Suárez.
L'acte comptarà amb l'actuació de la cantautora Montserrat Pratdesaba “Big Mama”, i l'acte d'encesa d’espelmes en homenatge a les víctimes.
Amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Sitges, el Col·lectiu Dones d’Església de Sitges i la Comissió de Participació, Estudi i Reflexió per a la Igualtat d’Oportunitats Dona-Home.

A Vilanova...
Actes al voltant del Dia Internacional de la No Violència contra les DonesL'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG organitza, amb la col·laboració de la Caja Mediterráneo (CAM), els tallers de prevenció de la violència de gènere que s'impartiran del 23 al 27 de novembre a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i al Pla de Transició al Treball, amb l'objectiu de sensibilitzar i identificar els rols de gènere per a la prevenció de la violència masclista. Es preveu que hi participin uns 200 alumnes dels tallers formatius i ocupacionals i del Pla de Transició al Treball.A banda d'aquesta acció de sensibilització per prevenir la violència masclista, des de l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG s'ha organitzat un ampli programa d'activitats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional de la No Violència contra les dones.25 de novembre: Dia Internacional de la No Violència contra les dones
De 9.30 a 11.30 h: Jornada formativa 'El treball amb homes que maltracten', a càrrec de Heinrich Geldschlafger, responsable del Servei de Suport a les famílies contra la violència masclista de l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Institut de Reinserció Social (IRES), a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, plaça de la Vila, 13.
12 h: Lectura del manifest per commemorar el Dia Internacional de la No Violència contra les dones, a la plaça de la Vila, davant l'Ajuntament de VNG
. De 12.15 a 14.30 h: Jornada formativa 'De les cases d'acollida als serveis d'acolliment', a càrrec d'Àngels Figuerola, directora del Servei d'Acollida per a Dones de Tarragona, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà, plaça de la Vila,
13. 19 h: Plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista, a la plaça de la Vila, organitzada per l'Espai d'Equitat, l'Associació de Dones la Frontissa i grups de dones de la ciutat. Tot seguit es farà el concert a càrrec dels alumnes de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.
26 de novembre: De 18 a 20 h: Taula rodona 'La prevenció de les mutilacions genitals femenines', a càrrec d'Imma Sau, pediatra; Juana Moreno, infermera i Mama Samath, presidenta de l'Asociación de Mujeres Anti Mutilación (AMAM). Aquesta activitat es farà a la Sala d'actes del Centre Cívic La Geltrú.
21 h: Obra de teatre 'Estimar sense morir', a càrrec de la companyia Pepa Lavilla, al Teatre Principal. L'entrada és gratuïta, s'ha d'anar a recollir els dies 23 i 24 de novembre a l'Espai d'Equitat, de les 9.30 a les 14.30 h. 'Estimar sense morir' és un monòleg que tracta el tema de la violència de gènere sota la direcció d'Ona Mestre.
11 de desembre: 19 h:Lliurament del Premi Carta a qui maltracta, a la Sala Noble de la Casa Olivella, plaça de la Vila, 12.
La convocatòria d'aquest premi s'adreça als i les joves d'entre 14 i 18 anys amb l'objectiu que presentin una carta original i inèdita on el contingut sigui el missatge enviat a una persona maltractadora. Aquesta activitat està organitzada per l'Espai d'Equitat i l'Associació de Dones la Frontissa, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa, Llorens i Ma'at.

No hay comentarios: