Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

lunes, 16 de marzo de 2009


Cicle: alternatives feministes per la transformació social
Coherentment amb la idea que la cultura afecta a totes les dones, i a la vegada, és el resultat de construccions que es realitzen en contextos socials diferents, aquest cicle d’activitats té com a objectiu estimular la comunicació i el treball comú entre dones acadèmiques i no acadèmiques, compromeses amb la transformació social. Pretenem crear una metodologia de treball que integri sabers elaborats en contextos i situacions diverses.
En aquest cicle es debatran diferents temes d’actualitat, el primer dels quals serà l’actual crisi econòmica: com afecta a les dones en el dia a dia i a la societat en el seu conjunt, què hi té a veure el patriarcat en els desastres que provoca, com la veuen les dones des de diferents punts de vista, quines alternatives s’entreveuen des d’ una perspectiva feminista.
Dijous 19 de març
A les 19,00 hores
Sala Trobada (2ª Planta)
Tertúlia oberta a la participació de totes
Preocupacions i necessitats de les dones al voltant de la crisi econòmica.

Modera Montse Moreno
Divendres 20 de març
A les 19,00 hores
Sala Gran (3ª Planta)
Conferència Una lectura feminista de la actual situació econòmica
A càrrec de Lourdes Beneria

La seva conferència tractarà sobre els orígens de l’actual crisi econòmica i les polítiques que l’han provocada. Es posaran en evidència les asimetries de gènere, en relació a les decisions vinculades amb aquestes polítiques, i es discutiran els seus efectes sobre dones i homes. Així mateix, es parlarà dels biaixos de gènere que poden aparèixer amb els paquets de política econòmica que molts països estan adoptant per a fer front a la crisi.

Lourdes Beneria és economista. Va estudiar a la Universitat de Barcelona, a Anglaterra i als Estats Units. Des de 1987 és catedràtica a la Universitat de Cornell, Nova York i ha ensenyat a diverses universitats d’ EEUU i d’altres països. Les seves investigacions s’han centrat, principalment, sobre el treball de les dones i sobre qüestions de desenvolupament i globalització. És autora de gran quantitat d’articles y de diversos llibres. Destaquen, entre els traduïts al castellà “Género, Desarrollo y Globalización”.
Dijous 26 de març
A les 19,00 hores
La Cuina (Vestíbul Edifici Bonnemaison)

Vídeo fòrum “Qui compte

Documental de Terre Nash que desenvolupa les idees de l’economista Marilyn Waring, la qual proposa una alternativa a la visió econòmica mundial. Treballant a partir d’ un canvi dels dogmes o preceptes que regeixen els modes de viure i entendre el món a tot el planeta, l’alternativa de Waring es basa en noves formes de treballar amb mesures més humanes.
Terre Nash és documentalista, muntadora i directora de cine canadenca. Amb una àmplia trajectòria en el documental feminista, pacifista i de reivindicació social, ha estat guardonada amb nombrosos premis d’arreu del món.
Coordinaran el col·loqui Lourdes Beneria i Mercè Coll

Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison
Sant Pere més baix, 7 2a planta ▪ 08003 Barcelona
Tel. 93 268 42 18 ▪ Fax 93 315 14 32

No hay comentarios: