Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

lunes, 3 de noviembre de 2008

Informacions de Activitats al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison


CICLE LITERATURA I DONA

Bruixes i fades, les dones de Maria-Mercè Marçal


Una de les poetes més destacades de la literatura catalana dels darrers temps, Maria-Mercè Marçal va treballar tant en el camp cultural com en el polític. En el desè aniversari de la seva mort, analitzem la seva obra, el seu imaginari i el paper que hi van tenir les dones.
A càrrec de Mercè Otero Vidal, pedagoga i crítica literària (Fundació Maria Mercè Marçal)
Dimecres 5 de novembre a les 19.30 h
Per telèfon : 93 323 77 90
Golferichs Centre Cívic (Gran Via, 491
Dimarts 4 de novembre
a les 19hores
Sala Gran (3a planta)
Presentació del llibre: La huella liberada d’ Iris M. Zavala

Una col·lecció de dinou assaigs en relació a l’obra assagística, poètica i novel·lística de l’autora , amb un Ficcionari Zavalià de Zulema Moret, que rescata el lèxic de la seva obra y les diverses perspectives y significats de cada paraula.

Iris M. Zavala, Escriptora, assagista i teòrica de la cultura. Doctora en Filosofia i Lletres per la Universidad de Salamanca

Intervindran:

Julia Manzano, Dra. en filosofia, assagista i col·laboradora del volum.
Zulema Moret, Dra. en filosofia i lletres i Catedràtica de literatura. Editora del llibre, poeta i assagista.
Amb la presència de l’autora
Dimecres 5 de novembre
a les 19hores
La Cuina (Vestíbul de l’edifici Bonnemaison)

CONFERÈNCIA
Un ocàs de la política?

Ida Dominjianni parlarà del sentit que té avui la política de les dones en relació a la crisi política que s’està notant en la democràcia actual. La periodista i filòsofa té un gran talent per llegir políticament la realitat canviant dels nostres temps i sobretot està atenta a interpretar l’aportació de les dones a la política.

A càrrec de:

Ida Dominjianni, periodista implicada en la política de les dones a Itàlia i, en concret, molt vinculada a la Llibreria de les Dones de Milà. És periodista, filòsofa i assagista.

L’acte serà presentat i traduït per Maria-Milagros Rivera, professora d’història al departament d’història Medieval, Paleografia i Diplomàtica, i membre de DUODA.

Organitza:
DUODA Centre de Recerca de la Universitat de Barcelona . Col·laboren: Parc Científic UB, Llibreria Pròleg – Llibreria de les dones, la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison
Dijous 6 de novembre
a les 18.00h
Biblioteca Francesca Bonnemaison
(Edifici Bonnemaison 1a. Planta)

ACTIVITAT INFANTIL A L’ENTORN DE L’EXPOSICIÓ Qui té roba per rentar?
Històries de Bugaderes.

Basada en el conte La rebel·lió de les Bugaderes, una història que és, alhora, un teixit d’històries en relació a l’ofici de rentar la roba.

Espectacle a càrrec de
Núria Teixidó i Navarro, educadora en el lleure i l’educació ambiental. Forma part del projecte educatiu Can Rossell Natura.
Dijous 6 de novembre
a les 19hores
Sala Trobada (2a planta)
Inauguració de l’exposició Viatge a Ítaca de Montse Pérez

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, en el seu objectiu d’ajudar a les dones creadores, va obrir l’espai Trobada a joves amb inquietuds per tal que mostrin l’obra en la que treballen. Ara presentem el Viatge a Ítaca de Montse Pérez, una recerca de la relació existent entre la costura i la pintura, entre un fer artesanal i un altra artístic.

A Viatge a Ítacaa través de les diferents textures, la trama, l’ordit, i els fils intento que les emocions o els pensaments concrets o irracionals que he rebut de les imatges o de la meva pròpia imaginació es transmetin als materials amb els quals treballo, no només pictòricament parlant, si no a més, conceptualment.”
Montse Pérez
Dissabte 8 de novembre
a les 11.00 hores
La Sala Teatre (Vestíbul Edifici Bonnemaison)

Remedios Varo (1908-1963) : D’Anglès a Mèxic .
Homenatge a l’artista en el centenari del seu naixement


Conferència:
Journeys of Possibility (Camins de Possibilitat)
Amb pintures plenes d’imatges de figures emmascarades i d'artilugis de viatge meravellosos, Varo va crear mons de possibilitat surreal en els que els personatges s’aventuren en exploracions imaginatives dels possible.

A càrrec de Janet Kaplan – Moore College of Art and Design, Philadelphia.

+ Informació en document adjunt.
Dissabte 8 de novembre
a les 21.00 hores
La Sala Teatre (Vestíbul edifici Bonnemaison) Espectacle en castellà - cicle Novembre Vaca

Viajeras de la Memoria. Danza – música – vídeo. Danza – música – vídeo.

Tres intérpretes, son las creadoras y re-creadoras de las historias..., protagonistas de los recuerdos, de las vivencias más profundas y menos trascendentes... que cualquiera de nuestras abuelas haya podido experimentar. Las intérpretes transitan a través del movimiento, la música y el entorno visual, lugares inexistentes, lugares que aparecen y desaparecen a golpe de pestañazo, sucedidos estos, unos detrás de otros, o paralelos, o simultáneamente… lugares que se presentan a través de recorridos creados en tiempo y espacio presente.

Idea original y dirección: Sara García Guisado
Producción: TALIKATAO SL, Cía. NadaQueVer
Informació http://www.bonnemaison-ccd.org/

No hay comentarios: