Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

martes, 1 de julio de 2008

Des de Dones en Xarxa volem encetar la campanya

“Més dones als mitjans, més dones opinant”, amb la voluntat d’aconseguir una major presència de les dones als mitjans de comunicació. Els debats televisius, les tertúlies radiofòniques o les columnes en premsa estan representats pels homes de forma desproporcionada, i ni tan sols els mitjans públics ofereixen la paritat que ara reivindiquem.
Per això, hem decidit enviar aquesta carta oberta als mitjans de comunicació:

Senyora, senyor,

Som moltes les dones que observem amb preocupació i sorpresa que, tot i els canvis operats a la nostra societat pel que fa a la representació femenina en llocs públics, els mitjans de comunicació no han evolucionat de la mateixa manera, especialment pel que fa als espais d’opinió. A la televisió, a la ràdio i a premsa escrita, la gran majoria de veus són masculines.
Atès que cadascú es mira el món des de la seva òptica i que l’òptica dominant és justament l’androcèntrica, seria important incloure la mirada de les dones, de tal manera que ni la realitat quedés esbiaixada per una manera de mirar molt tradicional i poc plural ni el model que es perpetués sigui el d’aquesta societat que aparentment considerem liquidada en la qual els valors masculins prevalen per damunt dels femenins. Per aquesta raó, considerem imprescindible fer notar la necessitat d’incorporar veus femenines.
Les dones catalanes volem que hi hagi una presència més elevada de dones als espais d’opinió i, per això, reclamem la incorporació paritària de dones a la televisió, la ràdio, la premsa escrita, ja sigui en tertúlies, en debats o amb articles d’opinió. Cordialment
Esperem que ens ajudis a difondre la campanya i entre totes puguem, finalment, gaudir de la representació merescuda i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació.

Font :

http://www.donesenxarxa.cat/

No hay comentarios: