Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

miércoles, 4 de junio de 2008

Reconeixement a Matilde Torralba

L’ACEA premia la presidenta de l’homòloga catalana
Redacció.
Andorra la Vella.

L’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) entregarà aquest dissabte un premi a la presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya, SMAP, Matilde Torralba, en reconeixement a la seva tasca de suport a l’entitat andorrana i de divulgació d’aquesta malaltia en benefici dels afectats.
L’acte tindrà lloc a l’auditori del Palau de Gel de Canillo a dos quarts de cinc de la tarda, coincidint amb la Diada internacional de la celiaquia. Torralba oferirà una conferència en què parlarà del futur real decret espanyol que regularà l’etiquetatge dels productes sense gluten. Aquest és el cinquè premi que lliura l’ACEA i l’acte també tindrà una vessant lúdica, per als més petits.
El real decret que es tirarà endavant a Espanya establirà que els aliments naturalment lliures de gluten que puguin contenir traces d’aquesta substància ho hauran d’advertir quan la concentració superi les vint parts per milió. Aquest text és pioner ja que fins ara ni a Espanya ni a la Unió Europea no hi ha cap regulació específica sobre els límits precisos de gluten, i amb el decret Espanya se situa com a capdavantera en la defensa dels interessos dels celíacs, perquè ara el que acostuma a passar és que les empreses moltes vegades exposen que el producte conté gluten, tot i que no se n’hagi comprovat la presència, per no córrer cap risc.

Font :

http://www.bondia.ad/

No hay comentarios: