Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

miércoles, 4 de junio de 2008

El pensament feminista, en una exposició al Museu d'Història de Catalunya

La lluita de les dones, al llarg de la història pels drets i les llibertats civils centra l'exposició 'Dones, els camins de la llibertat', organitzada per l'Institut Català de les Dones, la qual es podrà veure fins al 20 de juliol al Museu d'Història de Catalunya. Es tracta d'una mostra amb gairebé 300 objectes originals que recorre la realitat de la meitat de la població des del món grecoromà fins als nostres dies.
A través d'objectes originals com cartells, fotografies, documents, peces de vestir i altres objectes descobrim la història del pensament i moviment feminista internacional i català, la lluita contra la marginació i la conquesta de la igualtat i la llibertat. Entorn a l'exposició també s'han programat una sèrie d'activitats, com l'itinerari 'A peu per la Barcelona de les dones', tots els diumenges a les 11 h; el cicle de cinema i debat sobre els moviments feministes (8, 15, 22 i 29 de maig) i l'espectacle teatral 'Anem a fer una musa', de Q-Ars Teatre ( 24 de maig, 14 de juny i 5 de juliol).
'Dones, els camins de la llibertat' coincideix en el temps (fins al 6 de juny) amb una mostra d'imatges de la fotògrafa barcelonina Pilar Aymerich. Són 60 retrats de creadors, artistes, pensadors, intel·lectuals i escriptors que van encapçalar la resistència cultural durant el franquisme, exiliats o quedant-se a Catalunya.
Publicat 02/05/2008 - 19:

No hay comentarios: