Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

jueves, 20 de junio de 2013

Laia Ortiz al ministre Ruiz Gallardón: "Vosté és un fonamentalista vestit de jurista"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic
Salut - Salut sexual i reproductiva
Dones amb Iniciativa acusa al Govern de no estar preocupat per la salud sexual i reproductiva de les dones sinó de voler tutelar-les en la seva decisió

Laia_OrtizLaia Ortiz. iniciativa.cat
Laia Ortiz, la diputada feminista, adscrita al grup parlamentari d'IU, ICV-EUiA, CHA: La Izquierda Plural, va formular el passat 13 de juny una pregunta oral en el Ple del Congrés dels Diputats al ministre de Justicia, Alberto Ruiz Gallardón, sobre els plans del Govern respecte a la salut sexual i reproductiva de les dones i va acusar a l'Executiu de no estar preocupat per aquest tema sinó de "voler tutelar el que no poden, cap home, ni bisbe ni ministre podrà donar vida ni decidir no donar-la".
En paraules d'Ortiz, el ministre de Justicia és un "fonamentalista amb careta de jurista". Ortiz va dir al Congrés que s'avergonyeix que el Govern abordi una qüestió de drets i de salut, amb hipocresia i ànim de càstig i que les creences, els prejudicis i els fonamentalismes, o la nostàlgia d'aquest ministre amb el que el seu pare va defensar, marquin decisions amb tantes conseqüències.
De la mateixa manera, la diputada d'ICV va recordar al ministre els tractats internacionals signats per Espanya i les indicacions de l'OMS: "Tots aquests textos advoquen per la despenalització i indiquen que, com més restrictiva és una llei, més problemes comporta per a la salut". Ortiz va retreure a Gallardón que "utilitzi a la seva voluntat" la sentència del Tribunal Constitucional del 85 i la tergiversi. "El que diu la sentència és que s'avala la despenalització de l'avortament i que el no nascut no és titular de drets, sinó que és un bé jurídic i que la decisió depèn del legislador", va explicar Ortiz que va remarcar que "és una decisió política i no dels tribunals".
Així mateix, la diputada d'ICV ha acusat a Gallardón de manipular la recomanació del relator de Nacions Unides sobre discapacitat: "El que diu és que s'hauria de canviar el redactat per ser més respectuós, no que s'hauria de limitar la llei, com vostè la interpreta". Per això, segons Ortiz, la llei vigent "pot ser millor" i "pot ampliar la llibertat de les dones". "Per què no anem cap a Holanda o cap a Canadà?", ha inquirit Ortiz, qui ha apuntat que "Holanda és el país de la Unió Europea amb menor taxa d'avortament i és el país més lliure per a les dones".

Davant les amenaces de la reforma de la llei de l'avortament, Laia Ortiz va entrar unes preguntes per escrit al Congrés dels Diputats el 16 d'abril on preguntava al ministre i al govern per aquesta qüestió. Dones amb Iniciativa porta mesos donant resposta a les diferents amenaces que el ministre Gallardón ha fet per tal de 
fer més restrictiva la llei de l'avortament, tot criminalitzant les dones i dificultant el dret a decidir sobre el 
dret a decidir sobre el propi cos.

propi cos.

No hay comentarios: