Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

jueves, 25 de abril de 2013


El Dia de la Visibilitat Lèsbica commemora cada 26 d'Abril, des de fa 5 anys, no només la sortida de l'armari de les lesbianes sinó la inclusió de la realitat lèsbica en mitjans de comunicació, polítiques públiques, àmbit educatiu, etc.

El_blog_de_LesCatImatge El blog de LesCat
El 26 d'abril, és un dia assenyalat per a totes les lesbianes des que fa 5 anys diversos col·lectius de l'Estat espanyol van organitzar una jornada històrica que es va emmarcà en l'Any de la Visibilitat Lèsbica que la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) promogué el 2008 amb la finalitat d'abordar com a prioritat el principal problema que afecta les lesbianes: la invisibilitat. 
Més de 14 ciutats d'arreu de l'estat espanyol realitzaren diversos actes on la diversitat i la visibilitat lèsbica es feren presents, per trencar així amb els prejudicis i el desconeixement que té la societat sobre la realitat lèsbica. Fou un pas ferm i històric cap a la plena igualtat de les lesbianes, ja que aquell dia  van sortir al carrer per dir que existeixen i per lluitar contra la invisibilitat que pateixen per gran part de la societat, negant la seva sexualitat per ser dones, el que propicia que tinguin una major dificultat per a rebre el tracte adequat per part del personal sanitari, família o professorat que els homes homosexuals.
Aquesta jornada pretén doncs servir d'estímul perquè les dones lesbianes superin les traves imposades i puguin viure la seva orientació sexual amb llibertat, així com per reivindicar la sortida de l'armari de totes elles
  Font : http://www.laindependent.cat/index.php/ca/entorn-quotidia/3643-26-dabril-dia-de-la-visibilitat-lesbica


No hay comentarios: