Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

martes, 1 de junio de 2010

US PREGUEM DIFUSIÓ DINS DEL VOSTRE ÀMBIT

Benvolguts/des,
El dijous 3 de juny a les 16,30 tindrà lloc un concert en homenatge a la professora Encarna Sanahuja Yll, que va morir el passat dia 13 de gener. Durant l’acte intervindran companyes, antigues alumnes i col.legues. L’acte tindrà lloc al Teatre de la UAB (Edifici ETC, Plaça Civica, Campus de Bellaterra) i comptarà amb l’actuació de la cantant Sensi Falan (us adjuntem programa).
Mª Encarna Sanahuja Yll fou professora titular del Departament de Prehistòria des de l’any 1987 fins a la seva mort. L’Encarna va estar relacionada activament amb el moviment feminista català. Va ser una de les fundadores del Centre Duoda (Estudi de les Dones, 1988) de la Universitat de Barcelona i de la revista Duoda. També va ser presidenta de la Xarxa Feminista de Catalunya.
La trajectòria docent i investigadora de l’Encarna sempre es va caracteritzar per una voluntat constant d’integrar el seu compromís social i polític a la seva activitat acadèmica. Fruit d’aquest esforç, l’Encarna va ser una de les pioneres en promoure l’interès en les disciplines històriques envers les problemàtiques de les dones, tant en la programació de docència com en publicacions i recerca.
La seva labor científica, centrada en la Arqueologia Prehistòrica , es desenvolupà a Catalunya, Balears, Comunitat Valenciana, Andalusia i Sicília. Son destacables els seus treballs en jaciments com Gatas (Almería), Son Ferragut i Son Fornés (Mallorca). Entre les seves aportacions a la arqueologia podem destacar les anàlisis sobre mitjans de treball i sobre representacions figuratives de la prehistòria europea, o sobre relacions socials a partir de l’estudi de necròpolis i unitats domèstiques.
Cordialment, --
Dept.Prehistòria
Telf.: 34-935814333
Fax. : 34-935811140
http://es.mc266.mail.yahoo.com/mc/compose?to=d.prehistoria@uab.es
http://prehistoria.uab.cat/
SecretariaCa la Dona
Casp, 38, principal, 08010 Barcelonatelèfon 934 127 161 i fax 934 123 996

No hay comentarios: