Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

miércoles, 21 de octubre de 2009



Sempre clikar el bloc de Mila Arcarons es recomanable,per les lectures que proposa ,aquesta vegada en el moment de crispació per part de capes de la societat respecte la llei que regularia l´avort es mostra inflexible . Llegim uns apunts del bloc força interessants a reflexionar.
1.- La llei es una oportunitat per solventar handicaps que han quedat evidenciats després dels anys d’aplicació . L’Any 1985 van fer un pas i l’experiència i els temps ens demostra que no esta garantit el dret a decidir la continuació de l’embaràs sense riscos legals i garanties als serveis de salut. Per tant la llei es una oportunitat de regular de forma clara el futur. I d’equiparar-nos al que esta succeint arreu d’Europa.
2.- Estem parlant de drets . Aquesta llei respon a la realitat social i al full de ruta del govern del president Zapatero en relació als drets civils , de drets de les dones. Recordem-ho : llei d’igualtat , casaments homosexuals, llei contra la violència de gènere, llei de la dependencia ....
3.- Quan parlem de decidir als 16 anys una interrupció voluntària de l’embaràs estam parlant de valors . Els i les socialistes considerem que cal educar els fills les filles en un entorn de confiança mútua. En una relació entre pares i fills/es que porti a compartir aquestes decisions . Però cal recordar que les lleis es fan , també, per les persones mes vulnerables . Cal recordar que es poden donar situacions de desacord entre pares i fills/es o de llunyania .... que hipotequin el futur d’una jove . Que no li permetin exercici la seva llibertat
4.- Parlem d’hipocresia ? La dona de 16 anys es considerada major d’edat per treballar, per tenir relacions sexuals, per casar-se, per consentir operacions de risc.... i no pot decidir el seu futur com a mare?
5.- Prevenció i salut sexual .Per sobre de tot la llei vol prevenir embarassos no desitjats i focalitzar les estratègies comunicatives i informatives en els col•lectius més vulnerables : les joves i les dones immigrades. Aquestes han estat les franges de població i d’edat que han experimentat mes augment. Cal doncs, actuar.

No hay comentarios: