Primavera

Primavera
Foto/ F.Leonart

martes, 2 de junio de 2009



Associació Dones La Fita

La Fita va presentar ja fa un temps llarg,un treball fet per Aurora Garcia Bertomeu amb documentació de el perquè demanàvem la rehabilitació dels safareigs de Cubelles en aquesta sol·licitud i acompanyada per uns relats de les dones i de les filles de bugaderes de Cubelles ,o sigui dones del poble .També la col·laboració d´alguns homes en facilitar aquesta tasca llavors quotidiana a tot arreu era habitual Ha passat un temps considerable en que l’associació desconeix fins a dia d’avui ,quins son els resultats d’aquesta petició. Ens consta per d’altres vies com Radio Cubelles i radio Macuto ,que sembla ser que la proposta de la redacció del projecte de rehabilitació està en marxa. Dir que estem contentes d´aquest fet , si es cert i una realitat a destacar futurible ,i si es porta a terme ens congratularem de haver transmès aquesta petició amb resultats positius. També ens sorprèn que dins el tancament de la setmana de la Gent Gran, surt publicat a la web http://www.cubelles.cat/ que una exposició ,tanca aquesta setmana d’èxitus i de la que ens congratulem. Ara bé, aquesta exposició itinerant , i malauradament desapercebuda per molts, que si coneixen el que son els safareigs a un poble, siguin a Cubelles ,Andalusia o Burgos ,ens parla d´un treball molt elaborat i de recull de l´associació de Dones d´Horta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona . Varem ser invitades a la Bonnemaison a la seva presentació,amb molt resó i a Cubelles sembla que tanca el programa d’actes.
La Fita va apuntar en el seu moment que la presentació del projecte i la citada exposició seria un bon reconeixement a un fet ciutadà i que a molta gent agradaria el seu contingut de repàs històric a la vida d´un poble en que rentar la roba i fer safareig formava part de la vida quotidiana per homes i dones .
Teniu una setmana o potser menys per donar una volta per la sala gran del Hotel d’entitats, qui lo sá ? Recomanable anar a visitar.
ASSOCIACIÓ DONES LA FITA
La 6a Setmana de la Gent Gran toca al seu final La cloenda oficiosa es va fer amb la 12a Diada de la Gent Gran, tot i que encara es pot veure una exposició al Centre Social.
Font : http://www.cubelles.cat/

No hay comentarios: